Boeing 727, превърнат в хотел

Вижте какво е да спиш в този необичаен хотел, на 15 метра над земята

Boeing 727, превърнат в хотел

Снимка: Hotel Costa Verde

3473 ~ 1 мин. четене

На пръв поглед може да решите, че този самолет Boeing 727 на снимката е катастрофирал в джунглата. Но всъщност е хотел - и да, можете да останете в него. Фюзелажът, или корпусът на самолета, е едно от многото помещения, в които може да отседнете в хотел Costa Verde, разположен в Националния парк Мануел Антонио край Купос, Коста Рика.

Удобствата включват не само апартамент в корпуса на самолет Boeing 727, но също така и ресторант, разположен в друг стар самолет, хижа "Кокпит" - също в самолет, и жп вагон, превърнат в ресторант, разказва "Бизнесинсайдър".

Ето и как изглежда апартаментът във фюзелажа на стария Boeing 727:

Има красива външна тераса с гледка към джунглата и океана.

Вътре има две спални, като и двете са климатизирани, и две бани. За гостите се предлагат общо три легла с кралски размери.

Всяка от спалните има собствена баня.

Отвътре тялото на самолета е облицовано с тиково покритие от тропическа дървесина.

И за да не забравяте, че се в самолет, в спалните  са запазени самолетните прозорчета.

Цената за нощувка тук е 260 долара.

В случай, че този апартамент е зает, може да се настаните в хижа "Кокпит". По името ще се досетите, че част от апартамента е разположен в пилотската кабина.

По-точно - кухнята.

Този самолет преди години е принадлежал на фалиралата френска въздухоплавателна компания Aéropostale. Тя е първата, която лети между Франция и Южна Америка.

Близо до двата самолета, превърнати в апартаменти, има и ресторант, наречен El Avion (самолет на испански). Той пък е преобразен стар самолет Fairchild C-123.

Подкрепи Economic.bg