Бойко Борисов се среща с Владимир Путин днес

Двамата ще обсъдят задълбочаване на икономическото сътрудничество между Русия и България

Бойко Борисов се среща с Владимир Путин днес
1276 ~ 1 мин. четене

Българският министър-председател Бойко Борисов заминава на посещение в Москва на 30 и 31 май, в рамките на което ще се срещне с президента на Русия Владимир Путин. Двамата ще обсъдят по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката и туризма, както и актуални международни въпроси. 

Припомняме, че по време на визитата на президента Румен Радев в Русия преди седмица, Путин не пропусна да коментира и бъдещето посещение на Бойко Борисов. "След няколко дни Русия ще има удоволствието да приеме министър-председателя на България", заяви руският държавен глава, пояснявайки, че ще продължат разговорите за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете държави. 

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, са включени вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов, както и изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

В руската столица премиерът ще проведе и среща с представители на българската общност.

Коментари: 0