Борисов категоричен: Загубим ли днес, подаваме оставка

ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако днес загубим

Борисов категоричен: Загубим ли днес, подаваме оставка
Загуби ли ГЕРБ тези избори, кабинетът подава оставка. Категорично. Това каза министър-председателят Бойко Борисов през журналисти, след като гласува на втори тур за президент на България. Той също така каза, че партията му няма да участва във властта при евентуалните опити да се сформира друго правителство в рамките на сегашното 43-то Народно събрание.

"Нали не си представяте как утре излизам и казвам - да де ама размислих“, заяви той. Според него, ако падне кабинетът, ще има политическа криза и хората трябва да преценят много добре за кого ще гласуват днес. "Ако желаят ще я имат, ако не я желаят няма да я имат“, коментира премиерът.

Преди първия тур на изборите, провел се на 6 ноември, Борисов също обявяваше, че ще подаде оставка, ако го загуби. Веднага след излизането на резултатите, които показаха, че кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева изостава от ген. Румен Радев, Борисов обяви, че оставка може да има, само ако загуби втория тур.

„Хората досега са ми давали право да управлявам. Щом има проблеми с това веднага връщаме властта. Това е демократично. Не стоя като Станишев и да викам да де, ама това бяха други избори“, обясни той.
Коментари: 0