Борисов назначи първите зам.-министри

Премиерът запазва шестима заместници от служебното правителство и връща стари кадри на втория ешалон на властта

Борисов назначи първите зам.-министри
3599 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов назначи първите заместник-министри в кабинета. Кандидатурите им са предложени от ресорните министри, съобщиха от правителствения пресцентър.

Своите постове запазват шестима заместници от служебното правителство. Това са зам.-министрите на външните работи Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров, на финансите Кирил Ананиев, на земеделието и храните Георги Костов и на младежта и спорта Калин Каменов.

Министърът на земеделието и храните в служебното правителство Васил Грудев става заместник-министър. Екипът в земеделското ведомство ще бъде попълнен и с Цветан Димитров, заемал същия пост в първия кабинет "Борисов".

Вторият ешалон на властта се попълва със зам.-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията –  Антон Гинев и Валери Борисов, които са изпълнявали длъжността в предишни правителства. Втори заместник на финансовия министър Владислав Горанов ще бъде Карина Караиванова.

Тя е директор на дирекция "Национален фонд" от началото на 2011 г., с прекъсване в периода декември 2012 – февруари 2013 г., когато е била зам.-министър.

Павел Гуджаров става заместник-министър на околната среда и водите. Той е магистър от СА "Д. Ценов". Бил е заместник-кмет на Община Раковски и народен представител в 42-ото Народно събрание.

Поста на зам.-министър в силовото министерство ще поеме народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg