Борисов публикува указанието, с което отваря големите магазини

Икономическият министър позволява на определени обекти да излагат стоката си на паркингите и улиците

Борисов публикува указанието, с което отваря големите магазини

Снимка: Красимир Свраков

3656 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов публикува указанието, с което дава възможност на големите магазини – във и извън моловете – да осъществяват дейност въпреки заповедта на здравния министър. Борисов посочва, че прави това след консултации с национално представителните работодателски организации, браншовите организации и бизнеса, както и след съгласуване с Костадин Ангелов.

Мерки срещу COVID-19

Борисов позволява на самостоятелни обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове представляващи една или повече сгради и търговските центрове тип МОЛ, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг, да продължат своята дейност.

Това изключение важи за магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м, предлагащи нехранителни стоки. Те трябва да обособят и ограничат „по подходящ начин“ търговска площ, достъпна за клиентите в размер до 300 кв. м. Обособяването може да стане с преградни стени, ленти, щандове и др. начини, които да не позволяват достъпа на клиенти извън обособената площ. Тази зона трябва да се намира извън търговските обекти - на открити площи - при спазване на всички противоепидемични мерки и нормативно установени правила и задължения за осъществяване на дейността.

Коментари: 0