Борисов „разпореди“ да няма винетки за Северната тангента на София

Премиерът набързо разреши спора между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столична община

Борисов „разпореди“ да няма винетки за Северната тангента на София
Както Южната дъга е в рамките на София, така и Северната тангента е в рамките на града. Разпоредил съм винетната система да се отчита както досега. Това каза на брифинг в Министерския съвет министър-председателят Бойко Борисов по повод спора между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столична община за начина, по който ще се таксува преминаването през Северната скоростна тангента на София.

„От няколко дни се държи темата относно Северната дъга. Независимо от логиката и това, че принципът е „който кара повече, той плаща повече“, независимо от това, че е ясно, че едно е да чистиш и поддържаш две платна, каквито бяха по времето на социализма и при управлението на БСП от Околовръстния път, то беше много скоро, друго е да поддържаш 12 платна. Но благодарение на това, че приходните агенции, службите, прокуратурата, работиха много добре през миналата година, имаме рекордни приходи в бюджета, а и смисълът на това да правим Южна дъга, Северна тангента, Западна дъга и какво ли не още, е бил винаги в услуга на гражданите да пътуват по-бързо, по-безопасно, по-лесно и съответно това да дава възможност за по-високи доходи. Което също е факт“, коментира Борисов и подчерта, че нищо няма да се променя.

„Това съм разпоредил на регионалното министерство и АПИ, от това, което е било миналата година. Както Южната дъга е в рамките на града, така и Северната тангента е в рамките на града и тя е правена, за да им е по-удобно на хората. Така че съм разпоредил да си преправят плановете и така както са отчитали досега винетната система, така да продължи и през 2019 г. Тази година започваме и строителството от „Младост“ до АМ „Тракия“, което е продължение на Южната дъга“, каза още Бойко Борисов.
Коментари: 0