Борисов „разпореди“ застрояването на „Силистар“ да се забави

Премиерът ще разреши на кмета на Царево да изпълни решението на Общинския съвет след „пълното убеждаване на обществеността“

Борисов „разпореди“ застрояването на „Силистар“ да се забави

Снимка: Economic.bg/Архив

Бойко Борисов, но като председател на политическа партия ГЕРБ, а не като министър-педседател, е разпоредил на кмета на Царево Георги Лапчев да не изпълнява днешното решението на Общинския съвет, с което се позволява застрояването на плаж „Силистар“. Решението идва само няколко часа, след като с гласовете на ГЕРБ в общинския съвет разреши да се изработи проект на ПУП-ПЗ /план за застрояване/ на с. Резово, м. „Силистар“, община Царево, област Бургас.

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев (ГЕРБ) да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет - Царево по казуса „Силистар“. Председателят на ГЕРБ възложи на кмета на Царево да не изпълнява решението до пълното убеждаване на обществеността в правотата на това решение на Общински съвет–Царево. Кметът на Царево Георги Лапчев ще даде пресконференция за представителите на медиите утре, 25 август 2018 г. , в 9.30 часа, на отбивката към плаж „Силистар“, се казва в прессъобщението на ГЕРБ.
Коментари: 0