Борисов с извънредно съвещание в МС за цените на тока

В срещата ще участват министри и експерти

Борисов с извънредно съвещание в МС за цените на тока

Снимка: БГНЕС

212 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов свиква извънредно съвещание в Министерски съвет, на което ще бъдат обсъдени цените на електроенергията, които предстои да влязат в сила от 1 юли. Това стана ясно от изявление на премиера в петък, в което той уточни, че ще възложи на колегите си да търсят резерви, така че цената на тока да не се вдига.

До момента няма официално съобщение за срещата. От изказването на Борисов при откриване на модернизирана пречиствателна станция в с. Тополи, става ясно, че тема на разговорите ще бъде състоянието на държавните дружества БЕХ и НЕК. Очаква се по време на съвещанието да бъдат обсъдени законодателни промени, които да предотвратят планираното поскъпване на тока.

Бойко Борисов изрази своето несъгласие да бъде увеличавана цената на тока, както за бизнеса, така и за потребителите и добави, че той не прави разделение между тях. 

"Разбрал съм се и с Патриотичния фронт, защото не съм съгласен с увеличението, макар, че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК, БЕХ. Ако се наложат по-драстични промени, в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи. Мога само да помоля КЕВР да отложат вдигането цената на тока, защото до тогава ще имаме някои решения, които ще повлияят", заяви премиерът.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg