Първанов: Борисов започна предизборната си кампания

Ген. Румен Радев е все по-вероятна кандидатура на левицата

Първанов: Борисов започна предизборната си кампания
3704 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов вече започна с предизборната си кампания, коментира пред Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов. Според него премиерът е притеснен и вчерашното му изказване е доказало това.

„Борисов се страхува от кандидат на БСП като ген. Румен Рачев”, смята Първанов и даде да се разбере, че ген. Рачев е вероятна обща кандидатура на левицата. „Аз го направих генерал. Той е летец с високо образование, генерал на духа, а не на службата. Така че ген. Рачев е много по-убедителна кандидатура, отколкото който и да е друг политик”, коментира още той.

Все пак обаче АБВ също ще излъчи свой кандидат-президент, след като вчера БСП обяви шест от имената, с които сядат на преговори с останалите партии за обща кандидатура.

Лидерът на АБВ добави, че дори и да влязат с определени имена на преговорите не е изключено да се появи друга обединителна фигура, подходяща за кандидат-президент.

„Много държа кандидатът за президент да има тежката дума при определяне на вицепрезидентът, при определяне на шефа на Генералния щаб, т.e. той да си прави една истинска кампания. Да се утвърждава като една самостоятелна фигура с характер, с воля, какъвто трябва да има един президент”,коментира още Първанов. Той прогнозира, че ГЕРБ ще участват на предстоящите избори самостоятелно.

На въпрос дали са възможни предварителни парламентарни избори малко след президентските, Първанов заяви, че това ще се случи, ако ГЕРБ загуби изборите. Във всеки случай обаче щяло да се разбере, че има промяна в настроението на избирателите.

Подкрепи Economic.bg