Братоев: Ситуацията около вируса ще забави метрото до „Овча купел“

На 12 и 13 декември третия лъч на метрото няма да работи

Братоев: Ситуацията около вируса ще забави метрото до „Овча купел“

Снимка: Economic.bg/Архив

Пускането в експлоатация на четирите километра от третия лъч на столичното метро в участъка от „Красно село“ до „Овча купел“, ще се забави до март 2021 г. заради заболели от коронавирус хора от екипа, които работят по нея.

Получих вече три писма от Siemens от 16 човека, работещи по автоматизацията на линията, останаха 9. Останалите са заразени с Covid -19. При тази ситуация няма кого да виним, вирусът е реалността ни, каза пред Mediapool изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

След множество забавяния и по първата част на третия лъч на метрото, първите осем спирки по трасето заработиха в края на месец август. Инвестицията в тях беше в размер на близо 400 млн. евро. Тогава беше обявено, че следващият участък между „Красно село“ и „Овча купел 2“ ще бъде готов до края на годината.

По план се очаква през следващата година да започне и работата по разширението от „Хаджи Димитър“ до „Левски Г“. Според обявения срок той трябва да е готов до 2025 г.

От думите на Братоев стана ясно още, че пуснатите осем спирки от третия лъч на метрото, няма да работят на 12 и 13 декември заради автоматизация на тях с тези, които сега се изграждат до "Овча купел".

Реално са ни необходими 28 часа, затова ще се използват и двата дни. Софиянци не трябва да се притесняват за това време със заповед на кмета Йорданка Фандъкова ще бъде разкрита автобусна линия на градския транспорт, уточни инж. Стоян Братоев.

Коментари: 0