Brexit променя формата на култовия Toblerone

Компанията производител обяви, че само така може да продължи да го произвежда

Brexit променя формата на култовия Toblerone
Един от най-разпознаваемите шоколадови десерти в света – Toblerone, вече се произвежда с нова форма във Великобритания. Запазва се триъгълната форма на шоколада, но „върховете“ ще станат по-малко. Причината е прозаична: заради поевтиняването на британския паунд съставките, използвани в десерта, са станали по-скъпи. И за да запази цената същата, Mondelez International – компанията производител, е решила да намали грамажа.

Стандартния шоколад от 400 грама вече ще тежи 360 грама. По-малкият десерт, който досега беше с тегло 170 гр ще е с 20 гр. по-малък.

Тази промяна буквално вбеси феновете на шоколадовия десерт във Великобритания, които масово изразяват своето възмущение в социалните мрежи. Компанията-производител обаче е категорична, че този ход е наложителен предвид ситуацията след референдума за напускане на ЕС.

„Подобно на много други компании, за съжаление сме свидетели на покачване на разходите на много от съставките. Понасяхме тези разходи възможно най-дълго, но за да можем да гарантираме, че Toblerone ще продължи да присъства по рафтовете на магазините, да запази емблематичната си форма, трябва да намалим теглото“, пише в официалното съобщение на  Mondelez, написано във Facebook.
Коментари: 0