Brussels Airlines ще стачкуват на 14 и 16 май

Пилотите искат по-добро заплащане и условия на труд

Brussels Airlines ще стачкуват на 14 и 16 май
364 ~ 1 мин. четене
Пилотите на дъщерното на Lufthansa дружество – Brussels Airlines обявиха, че ще стачкуват на 14 и 16 май, цитира от Reuters. Исканията на пилотите се за по-добри условия на труд, както и за по-високо заплащане. 

Синдикатите официално уведомиха авиокомпанията за намеренията си да стачкуват през миналата седмица. Авиокомпанията публикува в съобщение, че съжалява за планираните стачни действия, които ще засегнат повече от 60 хил. пътници на 557 полета в и от Брюксел в посочените два дни. 

Пилотите от своя страна искат увеличение на заплатите, по-добро равновесие между професионалния и личния живот, по-добри перспективи за кариера и възможност за по-ранно пенсиониране. За провеждането на стачни действия за гласували 80% от тях. 

Лидерите на синдикатите заявиха, че някои от опасенията се отнасят до несигурността за бъдещето на авиокомпанията в рамките на Lufthansa. Brussels Airlines обяви, че е направила редица проучвания, за да отговори на подобни опасения. 

Lufthansa, която пое контрола над белгийския национален превозвач през 2016 г., назначи нов главен изпълнителен директор, както и главен оперативен директор по-рано през тази година. 
Коментари: 0