БСП и ДПС предлагат вот на недоверие за здравеопазването

Сред основните мотиви е скандалът с ваксините

БСП и ДПС предлагат вот на недоверие за здравеопазването
168 ~ 1 мин. четене

Първият вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов ще бъде за здравеопазването. Това стана ясно след разговора на БСП с парламентарната група на ДПС днес в Народното събрание, съобщи БНР. 

Един от лидерите на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че вотът на недоверие има превантивен характер и предупреди, че заради законодателните промени предстоят тревожни събития в сектор здравеопазване. 

Лидерът на БСП Михаил Миков уточни, че скандалът с ваксините е сред основните мотиви за искания вот на недоверие. 

Здравният министър Петър Москов не очаква вотът на недоверие, иницииран от БСП за провал в политиката на здравеопазването, да бъде приет. Москов отговори на въпрос има ли пряка връзка между случая с ваксините и искания вот: "Нека внасят вотове на недоверие, нека пишат лъжи за мен, за министерството, за каквото и да е. Но нека да разграничим това от събуждане на обективни страхове и примитивно въздействие върху майчиния инстинкт. Такава откровенна лъжа да бъде тиражирана по този начин за политически или икономически цели. А вота на недоверие - нека го правят. Това е политическа игра. Да правят, не очаквам, че този вот на недоверие първо ще събере подписи за внасянето му, и второ не очаквам да мине, защото има ясни резултати на работата на правителството във всяка една сфера, включително и здравеопазването".

Министърът съобщи, че Националната здравна карта е готова на експертно ниво и във вторник ще бъде обявена за обществено обсъждане. Тази карта трябва да определи в кой регион от какви болници има нужда. 
Подкрепи Economic.bg