БСП няма проблем с изказването на Иво Христов, че българите са „дебили“

Според БСП депутата Александър Симов скандалното определение не е причина за оставка

БСП няма проблем с изказването на Иво Христов, че българите са „дебили“
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Вярвам в извинението на Иво Христов и не виждам никаква причина той да се оттегли от парламента. Това каза депутатът от БСП Александър Симов пред Nova. Той призна, че думите на Христов не били нито подходящи, нито верни. Според него обаче те дошли във връзка с нещо по-значимо, а именно - оскверняването на Паметника на Съветската армия.

Вчера друг депутат от БСП – Валери Жаблянов, заяви от парламентарната трибуна, че Иво Христов вече се е извинил за категоризацията си, че 80% от българите са „дебили“ и не могат да се подпишат. От думите му стана ясно, че за БСП това е достатъчно. Също така от левицата припомниха, че преди години премиерът Бойко Борисов определи пенсионерите като лош човешки материал.

Социалистите нямат намерение да иска оставката на Иво Христов като народен представител, въпреки че смятат думите му за неуместни, с което на практика потвърждават, че нямат проблем с тези думи.

Иво Христов направи опит да се извини. „Поднасям извиненията си на всички, които са засегнати от думите ми“, каза Христов, ден след като публикува скандалното видео в профила си във Facebook и малко след като го премахна. То обаче е качено на отделни профили в YouTube и се разпространява в интернет.

"Дебилен" е медицински термин, използван и като художествен похват, но очевидно е интерпретиран неправилно", написа Христов във Facebook, където направи опит да се извини.

Коментари: 0