БСП поиска договора за строителството на магистрала „Хемус“

От АПИ уточниха, че договорът ще бъде качен в сайта на Агенцията по обществени поръчки до един месец от сключването му

БСП поиска договора за строителството на магистрала „Хемус“
БСП поиска договора за строителството на 134 км на магистрала „Хемус“ между Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и държавната компания „Автомагистрали“. Стойността му е 1 124 880 000 лв. без ДДС и средствата са от републиканския бюджет.

От АПИ уточниха, че договорът е подписан в края на декември и ще бъде изпратен за информация в Агенцията по обществени поръчки /АОП/ в законоустановения срок до един месец от сключването му. Днес Елена Йончева, заедно с още няколко представители на БСП внесе искането в Пътната агенция.

„Искаме от МРРБ да ни бъдат предоставени рамковите споразумения между държавното дружество „Автомагистрали“ и фирмите, които ще строят отсечките от автомагистрала „Хемус“, коментира Йончева пред сградата на АПИ. 

Малко по-рано днес вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че договорът за автомагистрала „Хемус“ позволява строеж без обществени поръчки, цитиран от „Фокус“.

„Автомагистрали“ ЕАД няма сключени договори с подизпълнители за строителство на възложените от АПИ 134,14 км на АМ „Хемус“. Изграждането на отсечката е разделено на 6 участъка. Целта е тя да бъде готова до 2023 г.“, пише още в съобщението на Пътната агенция.
Коментари: 0