БСП предлага да се замразят депутатските заплати

Стартовата заплата за бъдещите народни представители ще е 3210 лева

БСП предлага да се замразят депутатските заплати
4496 ~ 1 мин. четене
БСП предлага да се замразят заплатите на депутатите и предложението на партията ще бъде внесено за гласуване в парламента още след конституирането на следващото Народно събрание. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Не само трябва да се мисли, а да се направи. Не е морално - не са се повишили доходите на хората, за да си позволяваме ние, депутатите, да си повишаваме заплатите. Когато на хората не се вдигат доходите, не е морално на политиците да се вдигат", заяви тя пред журналисти, след като регистрира водената от нея листа на "БСП за България" в 25 МИР София, цитира я БНР.

Възнагражденията на народните представители са равни на 3 средни брутни заплати в обществения сектор за последния месец от тримесечието. За декември сумата е била 1070 лева, което значи, че в следващия парламент ще са със стартова заплата от минимум 3210 лв. 

Нинова обяви още, че БСП предлага външна фирма експерт, а не служебният министър на финансите Кирил Ананиев да направи ревизията на държавния дълг от 16 млрд. лева. Това се случи, след като по-рано днес служебният премиер Огнян Герджиков отказа да откликне на призива на социалистите за такава ревизия, защото не иска да изпълнява партийни поръчения. 
Подкрепи Economic.bg