БСП убеди федерацията на потребителите да съдят КЕВР заради цената на газа

Ще подпомогнем с наши юридически съветници процеса по подготовка на жалбата и внасянето в съда, каза Корнелия Нинова

БСП убеди федерацията на потребителите да съдят КЕВР заради цената на газа
Българската социалистическа партия (БСП) е поканила Федерация на потребителите на среща по темата с рязкото увеличение с 30% на цената на природния газ от 1 април. И на тази среща те са решили, че Федерацията ще внесе жалба до Върховния административен съд (ВАС) срещу увеличението. Социалистите от своя срана ще помогнат с юридическа подкрепа.

„Такава възможност има и ще бъде обжалвано решението от Федерацията на потребителите другата седмица. Ще подпомогнем с наши юридически съветници процеса по подготовка на жалбата и внасянето в съда”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. Според нея в действията на независимия регулатор „няма предвидимост, няма прозрачност и е лост за защита на монополите“.

Нинова посочи, че БСП са поели ангажимент в първите дни от работата на новия парламент да поканят КЕВР в НС и да направят много широка дискусия. На нея ще поканят и производителите от различните индустрии, за да изложи комисията мотивите си и да стане една наистина обществена дискусия в НС.
Коментари: 0