БТА ще възстанови част от парите за организацията на Международния пресцентър

Интерес към пресконференциите проявили едва шепа журналисти и дипломати

БТА ще възстанови част от парите за организацията на Международния пресцентър

Генералният директор на БТА Максим Минчев обяви, че част от парите за провеждане на Международния пресцентър по време на парламентарните избори, ще бъде върната в бюджета на държавата.

Пред 24 часа Минчев обясни, че отпуснатите средства с решение на служебното правителство са в размер на 100 хил. лв. В крайна сметка обаче в пресклуба на БТА не дойде нито една политическа сила.

По думите му българските политически лидери са избрали европейската практика в първите часове след вота да правят кратки изявления в партийните си централи. От известно време партия ГЕРБ отлага политическите реакции на резултатите от вота за следващия ден - на спокойствие и свежа глава. Така постъпиха в неделя и другите участници в изборите.

Без полза часове наред пред БТА дежурели линейка на Правителствена болница и кола на пожарната. Какъв е смисълът телевизиите да блокират десетки камери, които биха свършили друга полезна работа, а НСО и СДВР да ангажират десетки служители за охрана и накрая никой да не стъпи в пресцентъра, пита Минчев.

Интерес към международния пресцентър проявили шепа чуждестранни журналисти, акредитирани в София, както и неколцина дипломати от Германия, Кувейт, Палестина и Малтийския орден.

Коментари: 0