Bugatti продаде последния си Veyron

Колата се казва „La Finale\" и представлява версия на Grand Sport Vitesse, който има 1200 конски сили

Bugatti продаде последния си Veyron
3920 ~ 1 мин. четене
Автомобилният гигант Volkswagen AG продаде 450-ото и последно Bugatti Veyron, отбелязвайки края на един от най-ексклузивните суперавтомобили, правени някога, пише Bloomberg.

Последният Veyron  се казва „La Finale" и представлява версия на Grand Sport Vitesse, който има 1200 конски сили. Колата ще бъде изложена на Geneva Motor Show следващата седмица. 450-те автомобила Veyron са били продадени на средна цена от около 2,3 милиона евро (2,6 млн. долара) всеки, твърди в изявлението си от понеделник френският филиал на Bugatti.

„Това е един от най-важните моменти в историята на автомобилната промишленост. За тези 10 години на пазара Veyron успя да се докаже като един уникален продукт и да си спечели уважението на мнозина", заяви президентът на Bugatti Волфганг Дюрхаймер.

След като купува марката Bugatti през 1998 година, Volkswagen AG съживява компанията-производителка, основана от Еторе Бугати. Целта била създаването на автомобил, достатъчно мощен, за да се движи със скорост от 400км/ч, но и достатъчно стилен и удобен за посещение на бляскави церемонии. Моделът Veyron е представен за първи път през 2005 година.Подкрепи Economic.bg