Бум в използването на онлайн услугите на Microsoft поведе акциите ѝ нагоре

775% ръст на обажданията и видео разговорите през Microsoft Teams в Италия

Бум в използването на онлайн услугите на Microsoft поведе акциите ѝ нагоре

Снимка: Unsplash

776 ~ 1 мин. четене
Акциите на Microsoft затвориха със 7% ръст в понеделник, изпреварвайки други основни технологични акции за деня, предава CNBC. Реакцията на пазара дойде, след като компанията обяви скок в използването на своите онлайн услуги.

Microsoft е сред печелившите играчи в момента благодарение на софтуера си, който влиза в употреба на хилядите хора, работещи от вкъщи заради коронавирусната епидемия. Едно от полезните професионални приложения е Teams, което дава възможност за провеждане на видео, гласови и чат разговори. 

Именно то се радва на завиден интерес. Още на 18 март Microsoft обяви, че към Teams са се присъединили допълнителни 12 млн. дневни потребители в рамките на седмица, ставайки общо 44 млн. 

„Забелязахме 775% увеличение на месечните потребители на обаждания и срещи в Teams в рамките на един месец в Италия”, заявиха от Microsoft в понеделник.

Иначе хората продължават да използват по-старото приложение Skype, което има 40 милиона дневни потребители, или със 70% повече от месец по-рано, отбелязват още от Microsoft. Услугите Virtual Desktop и Power BI също се радват на повишен интерес.

„Вярваме, че COVID-19 ще продължи да ускорява преминаването към гъвкави и мащабируеми облачни услуги и вярваме, че Microsoft остава в добра позиция да се възползва от тези тенденции както в краткосрочен план (видно от гореспоменатите статистики), така и в дългосрочен план (след като COVID -19 ускорява дигиталната трансформация)“, коментират и анализаторите от Stifel. 

Освен тези на Microsoft, редица други продукти също преживяват бум в използването си, като RingCentral, Slack, Zoom.

Коментари: 0