Част от магистрала „Марица“ се затваря за ремонт

Очаква се дейностите да завършат до края на януари 2021 г.

Част от магистрала „Марица“ се затваря за ремонт

Снимка: Economic.bg/Архив

1560 ~ 1 мин. четене

Днес ще бъде въведена временна организация на движението по 7-километровия участък от автомагистрала „Марица“ в района на Свиленград (от 94-ти до 101-ви км) заради ремонт.

Ще бъдат затворени включванията за София и Свиленград при пътен възел „Свиленград“ (при 97-ми км) в платното за столицата. Пътуващите от ГКПП „Капитан Андреево“ за Свиленград могат да продължат до пътен възел „Ново село“ (при 94-ти), където да се върнат обратно на АМ „Марица“ в платното за  ГКПП „Капитан Андреево“ и на п. в. „Свиленград“ да слязат за Свиленград. Може да ползват и обходен маршрут – от п. в. „Ново село“ на АМ „Марица“ да продължат по път II-89 за ГКПП „Капитан Петко войвода“ и по първокласния път I-8 София - Свиленград да стигнат до Свиленград.

Пътуващите от Свиленград за София трябва да преминат по път I-8 София - Свиленград, по път II-89 до пътен възел „Ново село“ и от него по АМ „Марица“.

Проектът за ремонт предвижда подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Участъкът ще е с нова хоризонтална шумяща маркировка и ограничителни системи. Очаква се ремонтните дейности да завършат до края на януари 2021 г.

Агенция „Пътна инфраструктура“ планира до края на следващата година да се ремонтират още две отсечки от автомагистралата – едната с дължина 1.8 км в платното за София /от 101-ви до 103-ти км), а другата е 3.6 км в двете платна /от 103-ви до км 107-ми км/. Ще бъдат обновени общо 12,5 км в посока София и 3.6 км в посока ГКПП „Капитан Андреево“. Ремонтът на трите участъка от автомагистралата ще е за 24.1 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg