Червен код в три области в Южна България

Опасното време е в сила за районите на Смолян, Кърджали и Хасково

Червен код в три области в Южна България

Снимка: БГНЕС

168 ~ 1 мин. четене

В  три области в Южна България е обявен червен код заради интензивни валежи и бурен вятър. Опасното време е в сила за районите на Смолян, Кърджали и Хасково. 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчват да не се пътува в районите на Смолян, Кърджали и Перник заради силните бури тази нощ. Ако това се налага, трябва да се случва само по първокласната пътна мрежа.

Оранжев код за снегове и виелици е обявен за 10 области на Централна и Северна България. Това са районите на Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

Затворен за движение е пътят Веселие-Ясна заради преливане на моста на река Ропотамо, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Временно бе спряно движението за натоварени превозни средства над 10 тона по автомагистрала „Люлин“ в двете посоки, но вече е възстановено. Ограничава се и движението по магистрала „Тракия“ от Траянови врата в посока София и обратно. Временно затворен за движение е Айтоски проход при с. Билка заради свлачище.

Тази нощ затвориха Пристанище Варна заради силен вятър. От ръководството на порта уточниха, че всички плавателни канали са затворени за маневриране. Силата на вятъра е около 9-10 метра в секунда, а поривите му надхвърлят 12 метра в секунда.

Коментари: 0