ЧЕЗ прекратява планираните прекъсвания за изборите

Компанията ще осигури 80 дежурни екипа

ЧЕЗ прекратява планираните прекъсвания за изборите
3677 ~ 1 мин. четене

С цел да бъде гарантира непрекъснатостта и качественото електроснабдяване при подготовката и провеждането на президентските избори на 06.11.2016 г., служители на ЧЕЗ Разпределение България извършиха огледи на всички съоръжения, от които се захранват избирателните секции и обектите, свързани с провеждането на изборите. Компанията преустановява  планираните прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България от  08:00 ч. на 04.11.2016 г.  до 08:00 ч. на 08.11.2016 г.

ЧЕЗ Разпределение България е определила отговорни, ръководни длъжностни лица, служители на компанията, които, при необходимост, да поддържат контакт с представители на  Централната избирателна комисия, всички Районни избирателни комисии, Областните управители и кметове на общини в областите с административни центрове Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, София и София област.

„Създадохме необходимата организация и взехме всички мерки за нормалното протичане на изборния ден. Гражданите ще имат възможност безпрепятствено да гласуват, а при непредвидени обстоятелства екипите ни незабавно ще реагират“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

За непрекъснатостта на захранването на обслужваната от ЧЕЗ територия в изборния ден ще следят 80 аварийни екипа, като 20 от тях са позиционирани в столицата. При необходимост компанията е в готовност да мобилизира допълнителни аварийни екипи.

Подкрепи Economic.bg