ЧЕЗ вложи 200 хил. лв. в електрозахранването на община Мездра

Компанията представи на енергийния министър подготовката си за зимния сезон в района

ЧЕЗ вложи 200 хил. лв. в електрозахранването на община Мездра

ЧЕЗ Разпределение България представи подготовката за есенно - зимния сезон в община Мездра, съобщиха от дружеството. Проверка за предприетите дейности беше извършена от министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Тази година компанията инвестира над 200 000 лева в подобряване на електрозахранването за 8 села в общината. 

ЧЕЗ извърши ремонт на възлова станция „Елисейна“ и реконструкция на електропровод, която ще предоставя възможност за алтернативно захранване на засегнати населени места в района при възникване на повреди. Служители на дружеството извършиха цялостна подмяна на изолацията на съоръженията и направиха просеки. Беше въведен в експлоатация нов, последно поколение дистанционно управляем апарат, чрез който ще се създадат условия за бързо локализиране и отстраняване на евентуални аварии по електропровода.

Реализацията на дейностите позволи да бъде подобрено електрозахранването в селата Зверино, Лютиброд, Елисейна, Игнатица, Оселна, Очиндол, Ребърково и Злидол, община Мездра, както и с. Еленов дол и с. Бовска Габровница, община Своге. В момента компанията изгражда изцяло ново трасе мрежа с дължина 800 метра, което ще минимизира влиянието на метеорологичните условия над мрежата, която досега частично се намираше в коритото на преминаващата през района река Искър.

„Запознахме на място министър Петкова усилената ни работа за подобряване на услугите за клиентите в района. Направихме всичко възможно хората тук да имат една спокойна зима. Разбира се, важно е и колко благосклонна ще е тя, тъй като всички хора сме безсилни пред стихиите, които природата ни поднася“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Ремонтните дейности изискват обезопасяване на мрежата, за да могат служителите на компанията да работят безопасно по нея. Това беше и причината за кратковременните прекъсвания по време на реконструкциите, като компанията сведе до минимум неудобствата на клиентите. ЧЕЗ Разпределение България се ангажира да приключи с всички планирани дейности до края на октомври 2016 г. и да подсигури непрекъснатостта на електрозахранването през зимния сезон. 

Коментари: 0