Coca-Cola пуска изворна вода в България

РОСА е втората марка в категорията „Вода” на компанията в България

Coca-Cola пуска изворна вода в България

Coca-Cola представи най-новия продукт в портфолиото на компанията в България - изворна вода. Продуктът носи името РОСА и ще се предлага в опаковки от 0.5L, 0.75L и 1.5L. Водата е подходяща за всекидневна употреба за всяка възраст, включително и за приготвяне на бебешка храна. 

Изворна вода РОСА е втората марка в категорията „Вода” на Кока-Кола в България след минерална вода Банкя. Продуктът е вече на пазара в цялата страна и може да се намери в twist бутилка като на минерална вода Банкя - PlantBottle с до 30% растителни материали и 100% рециклируема. Препоръчителната цена на РОСА е като тази на Банкя.


„РОСА е една от изворните води с най-ниски нива на минерализация в България – 54мг/л и със значително ниско съдържание на натрий 2.7мг/л. Съгласно Наредбата за изискванията към бутилираните минерални, трапезни и изворни води, при съдържание на натрий не по-високо от 20мг/л се счита, че водата е подходяща за приготвяне на храна за кърмачета. Ето защо РОСА е подходяща за ежедневна консумация, включително от бременни и бебета“, заяви д-р Кристина Захаринова, педиатър, по време на официалното представяне на изворна вода РОСА.

Според специалистите дневните потребности от вода варират в зависимост от физическата активност на хората, като е хубаво да се приемат между 2 и 4 литра на денонощие. 

Коментари: 0