3D принтирани маратонки Adidas от рециклирана пластмаса

Компанията премахва пластмасовите микрочастици от козметичните продукти

3D принтирани маратонки Adidas от рециклирана пластмаса
Автор: Наталия Николаева

Спортният гигант Adidas, в сътрудничество с Parley for the Oceans, обяви нова концепция при производството на спортни обувки, която обединява 2 напредничави технологии - рециклирани влакна от токсични океански отпадъци и 3D принтирането, което беше представено от компанията преди 2 месеца. 

Обувката е прототип, който ефективно демонстрира, че текстилната и обувната индустрия на бъдещето могат и трябва да променят производствения процес така, че да спрат замърсяването с пластмаси и да помогнат при борбата срещу климатичните промени.


Произвеждайки тази обувка, Adidas се нарежда сред водещите компании, които подкрепят устойчивото развитие и технологичния напредък в модата и спорта.

Обувката беше представена по време на конференцията в Париж. В допълнение към това гигантът планира спиране на използването на найлоновите торбички в магазините си до началото на 2016 г. и премахване на пластмасовите микрочастици в козметичните продукти за тяло до края на 2015 г.


Преди няколко месеца Adidas представи уникални 3D-принтирани маратонки за тичане, част от серията Futurecraft, която залага едновременно на различен дизайн и качествена изработка. Специално за него марката си партнира с пионера и водещ специалист по 3D принтиране Materialise.


Макар и  Futurecraft 3D, и обувката с влакна от океана да са все още в концептуална фаза, те демонстрират вниманието към детайла, технологичния дизайн и грижата за устойчивото развитие на компанията.

Коментари: 0