Да си купиш Boeing 747 в интернет

През платформата Taobao са били продадени две от големите машини

Да си купиш Boeing 747 в интернет
Наближава Черният петък - ден, в който всички търговци се надпреварват за парите на клиентите, поставяйки различни намаления на продуктите си (къде по-големи, къде символични). Онлайн търговията заема все по-голям дял в продажбите по света, а лидер е Китай.

Именно в Китай беше направена една от най-странните продажби онлайн. През интернет платформата за пазаруване Taobao, собственост на китайския гигант Alibaba, са били предложени за продажба три товарни самолета Boeing 747. Два от тях вече са купени от китайския логистичен гигант SF Express за общо 320 млн. юана (48.3 млн. долара), а за третия все още тече търга. Засега има само един заинтересован, е казал говорителят на Alibaba пред CNNMoney.

Преди да се стигне до онлайн търг, трита самолета са били предложени на шест офлайн търга, но там купувачи не са се явили. От Alibaba обясняват, че машините са принадлежали на Jade Cargo International - товарен превозвач, подал заявление за фалит през 2013 г.

Те са били вписани в специална секция на Taobao, където фалиралите компании могат да търгуват с активи. Купувачите е трябвало да депозират 6.7 млн. юана (1 млн. долара), за да участват в търга.

Това е първият път, в който самолет с такъв размер е бил продаван в Taobao. През 2013 г. платформата започна да продава малки самолети.
Коментари: 0