Датска инвестиция от 100 млн. евро в Божурище

\"Юск Бул\" ще открие логистичен център за дистрибуция на мебели

Датска инвестиция от 100 млн. евро в Божурище

Снимка: МИ

380 ~ 2 мин. четене
Датската компания "Юск Бул" ще инвестира 100 милиона евро за изграждане на логистичен център за диструбуция на мебели на Балканите. Очаква се той да бъде открит до края на 2018 година и ще се намира на територията на Икономичска зона София- Божурище.

Това стана ясно при подписването на Меморандум за инвестиционно намерение между "Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ) и датската компания "Юск Бул" ЕООД. Той бе подписан в присъствието на вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Божидар Лукарски и посланика на Дания Кристиан Кьонигсфелд в Министерския съвет днес.

Броят на заетите в дружеството, след реализиране на инвестицията, се очаква да бъде 120 човека с тенденция за нарастване до 200 човека, а по време на строителството се очаква да бъдат заети около 500 работници.

Заместник-изпълнителеният директор на „Юск Бул“ Алан Кьергор каза, че в България има много благоприятни бизнес условия за такъв дистрибуционен център, насочен към операции на Балканите от страна на "Юск Бул" ЕООД. И подчерта, че очаква в скоро време въвеждането на центъра в експлоатация. „Надявам се да се видим при официалното откриване на центъра, който ще предоставя услуги на целия регион", допълни още Кьергор.

„Често водим разговор какъв е пътят към прогреса и към растежа. Пътят е този - повече инвестиции, работни места, нови мощности. Колкото повече, толкова повече - това правило важи в пълна сила", подчерта вицепремиерът Дончев.

„Привличането на „Юск“ е отговор на критиците, които казват, че България не е добро място инвестиции, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски след подписването. Той подчерта, че Икономическа зона София - Божурище е мястото, което е логистично най-добре разположено за този център, който ще обслужва не само Балканите, но и голяма част от Югоизточна Европа. Министърът благодари на местната администрация в Божурище за съдействието.

Подкрепи Economic.bg