Дебатът между Тръмп и Байдън задвижи индексите

Цените на петрола паднаха с повече от 3%, поради опасенията относно перспективите за търсене на гориво

Дебатът между Тръмп и Байдън задвижи индексите

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Президентът Доналд Тръмп и бившият вицепрезидент Джо Байдън имаха първия шанс да се предизвикат един срещу друг тази нощ. Основните индекси се понижиха във вторник.

Кметът на Ню Йорк, Билл де Блазио, заяви, че дневният процент на положителни тестове за коронавирус в града е отново над 3% за първи път от месеци. Това доведе до разпродажби на авиокомпании и понижения в цените на петрола, което поведе индексите на червена територия.JetBlue, American Airlines и United паднаха с над 4%.

Междувременно демократите в САЩ представиха нова идея за пакет от стимули в размер на 2.2 трилиона долара. Предложението се различава доста от идеята на републиканските лидери, които желаят по-малки стимули.

Пониженията бяха ограничени, след като инвеститорите бяха в очакване на дебата между Доналд Тръмп и Джо Байдън. Цените на петрола във вторник паднаха с повече от 3%, поради опасенията относно перспективите за търсене на гориво, тъй като Европа и САЩ се сблъскаха с повишения на новите коронавирусни инфекции.

 Златото от своя страна се повиши до най-високата си стойност за последната седмица на фона на слаб долар и надежди на инвеститорите за допълнителни фискални стимули в САЩ.

Акценти от днес

Промяна в заетостта според института ADP  – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху промяната в заетостта според института ADP в САЩ. Докладът измерва месечната промяна в заетостта в нестопанския частен сектор, базирана на приблизително 400 000 бизнес клиенти в САЩ. Данните се публикуват два дни преди официалните данни от правителството, като волатилността на този индикатор е исторически висока.

Intel Corp. – Седмична

Акциите на Intel направиха голяма корекция в цената, като изглежда достигнаха зона на подкрепа от 200 периодната експоненциална средна. Цената остана ограничена около 50 USD за акция, като в момента се намира в близост до възходящата тренд линия. Пласирането на дълга позиция има добро взаимоотношение риск/печалба.

GBP/JPY – 8 часова

Валутната двойка достигна зона на съпротива. Цената в момента се намира около 50 периодната експоненциална средна, като движението в цената образува дивергенция спрямо бавния Стохастик. Очакванията ни в краткосрочен план са цената да се понижи до 1.34.

Platinum January – 8 часова

Платината се намира в низходящ тренд от началото на август. Цената срещна подкрепа от низходящата тренд линия, където линиите на бавния Стохастик успяха да се пресекат. Очакванията ни са цената да се покачи до 50 периодната експоненциална средна.

US 500– Дневна

Договорите за разлика върху S&P 500 успяха да се понижат с над 10%, което е сигнал за навлизане в низходящ тренд. Въпреки това цената изглежда приключи с негативното движение, като не успя да се понижи под 3 200. Последва корекция на негативното движение до низходящата тренд линия. Цената също беше ограничена под нивото на фибоначи от 38.2% в очакване на дебата между Доналд Тръмп и Джо Байдън.

 

Коментари: 0