Действието на мярката „Запази ме“ изтича

Действието на мярката „Запази ме“ изтича

Снимка: Красимир Свраков

1468 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Агенцията по заетостта информира, че крайният срок за кандидатстване по антикризисната мярка „Запази ме“ наближава. Институцията апелира всички работодатели, работници и служители, които искат да се възползват, да подадат нужните документи възможно най-скоро.

Припомняме, че от 1 април 2021 г. влязоха в сила промените в мярката, които регламентират правото на компенсация за не повече от 60 дни в рамките на 2020 г. и за не повече от 90 дни в рамките на 2021 г. за персонала, ползвал неплатен отпуск във връзка с наложените противоепидемични ограничения.

Работодателите, които подават за първи път Заявление за изплащане на компенсации за настоящия период или за предходен такъв, имат време все още да се запознаят с актуализирания пакет от документи, който е публикуван на официалната страница на АЗ.

Работодателите пък, които вече са подали заявление за изплащане на компенсации, одобрени са и желаят работниците и служителите им да продължат да получават компенсации, не подават ново Заявление. Те депозират към съответната дирекция „Бюро по труда” пакет от документи, които могат да намерят отново на страницата на Агенцията по заетостта.

Всички указания за работодатели за подаване на заявления и отчитане, както и актуални образци на документи могат да бъдат намерени тук.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg