Дейвид Бекъм строи футболен стадион за 220 млн. в Маями

Очаква се новото съоръжение да е готово до 2020 г.

Дейвид Бекъм строи футболен стадион за 220 млн. в Маями
3155 ~ 2 мин. четене

След 4 години преговори и оформяне на сделки, Дейвид Бекъм вече е с една крачка напред в осъществяването на своя голяма бизнес и спортна мечта - да построи футболен стадион в Маями, Флорида, САЩ.

Миналия месец той получи одобрение от местните власти да придобие и последните три акра терен, върху които ще се строи съоръжението, при цена от 3 млн. долара за акър, или общо за 9 млн. долара. По-рано компанията му Miami Beckham United, която изкупува земята, плати 19 млн. долара за други 6 акра земя - през март 2016 г.

Стадионът и паркът край него ще се простират на 9 акра земя в покрайнините на Маями, край река Маями. Спортното съоръжение ще може да подслони 25 000 фенове, пише celebritynetworth.com. Но няма да има паркинги, пише "Маями Хералд".

Сега остава британската легенда на "Панчестър Юнайтед" и неговите бизнес партньори да убедят градските власти и местните жители, че изграждането на съоръжението ще е в плюс на живеещите наоколо. Мнозина живеещи наблизо са притеснени, че стадион от футболната лига ще предизвика сериозни проблеми в ежедневието им.

Проектът на Бекъм за стадион е уникален, защото ако се осъществи, ще е първият, изцяло финансиран само с частни капитали, без никакви публични средства - за разлика от типичния начин, по който се финансират тези проекти в САЩ, а и в много страни по света. Дори липсата на паркинг е осмислена, тъй като ще накара феновете да използват градския транспорт или да идват пеша на мачове.

Ако Miami Beckham United и строителните компании се договорят, и изграждането на проекта започне догодина, стадионът се очаква да се строи поне 2 г. и да е готов до 2020 г. Общата инвестиция е предвидена за 220 млн. долара.

Подкрепи Economic.bg