Dell със сделка за $3.5 млрд.

Купувач е японска технологична компания

Dell със сделка за $3.5 млрд.

Американският производител на компютри Dell обявява офиациално днес сделката по продажбата на поделението на компанията за развитие на ИТ услуги на японската телекомуникационна компания  NTT. Това съобщава Ройтерс, позовавайки се на собствени източници.

Според агенцията сумата на сделката е 3.5 млрд. долара, а купувача е  поделението на NTT -  NTT Data. Това е една от най-големите компании за технологични услуги в света, а тази сделка ще ѝ даде по-голяма опора в САЩ, където се стреми да разшири своето присъствие в технологичните услуги в сферата на здравеопазването, застрахователните и финансовите консултантски услуги.

Поделението за развитие на ИТ услуги на Dell бе създадено през  2009 година на основата на компанията Perot Systems, която Dell придоби за 3.9 млрд. долара.

Пръвоначално Dell имаше намерение да продаде Perot Systems за не по-малко от 5 млрд. долара, но американският ИТ гигант не успя да намери потенциален купувач на тази цена.

Заедно с NTT за придобиването на доставчика на IT услуги претендираха компаниите Tata Consultancy Services, Cognizant Technology Solutions Corp. и Atos SE.

 

Коментари: 0