Delta Air Lines тества всичките си 75 хил. служители

Така авиокомпанията се надява да убеди пътниците в безопасността на полетите с нейните самолети

Delta Air Lines тества всичките си 75 хил. служители

Снимка: Airbus.com

Белчо Цанев Автор: Белчо Цанев

Американската авиокомпания Delta Air Lines – втората най-голяма в света по брой самолети и количество превозени пътници, провежда активна програма по тестване на всички 75 хил. свои служители за COVID-19. Така тя се надява да убеди пътниците, че полетите с нейните самолети са безопасни дори и по време на пик на пандемията.

В централата на авиокомпанията в Атланта, както в и нейните бази в Минеаполис, Ню Йорк и други големи градове вече половината от работещите в авиокомпанията са били тествани.

Delta предлага на служителите си пакети за самостоятелно тестване вкъщи, безплатни тестове във всички хъбови летища, както и в над 2000 диагностични центъра в партньорски вериги клиники. Всички служители с положителен тест, както и контактните с тях лица, се самоизолират вкъщи за 14 дни, през които получават пълната си заплата.

Според главния специалист по персонала на авиокомпанията Джоан Смит нивото на заразяване сред служителите, които имат пряк контакт с пътниците, е много по-ниско от средното за САЩ, което, по нейните думи, потвърждава ефикасността на многоетапния подход на авиокомпанията по отношение на мерките за безопасност.

„Независимо от факта, че сме напълно доволни от постигнатите досега резултати, ние знаем, че не можем да си позволим никакво отпускане", заявява Джоан Смит и посочва, че масовото тестване, носенето на маски, очистването на въздуха в закрити помещения и физическото дистанциране ще играят решаваща роля за обезпечаване на безопасността на служителите и пътниците на авиокомпанията и през следващите седмици и месеци.

Коментари: 0