Ден преди дебюта Apple случайно издаде подробности за новия iPhone X

Те идват от редовете на новата iOS 11

Ден преди дебюта Apple случайно издаде подробности за новия iPhone X

Снимка: Pixabay

9730 ~ 3 мин. четене
В миналото Apple се хвалеше, че успява да се опази от изтичане на информация за новите си iPhone модели, но този път пространството се наводни първо от слухове, а от известно време и от вътрешнофирмени данни за дългоочакваните устройства. Новите смартфони ще дебютират официално утре, 12 септември, но ето че сега в мрежата се появиха още предварителни детайли за тях.  

Те изскочиха благодарение на това, че компанията реши да публикува предварително новата операционна система, която ще ги задвижва, а именно iOS 11. Любопитно е, че това е вторият случай, когато гигантът допуска от софтуер да изтекат подробности за новите смартфони преди те да са дебютирали. 

Припомняме, че минали месец Apple качи в мрежа кода на своя „умен“ домашен асистент Home Pod. Бдителни програмисти обаче откриха между редовете му и детайли за новите iPhone модели. Ето какво вещаят изтичанията, дошли този път от самата iOS 11: 

Нова камера и екранна технология

Не е изненада, че камерата ще е една от основните характеристики на новия телефон, предвидд че през последните години Apple неизменно концентрира усилията си именно в тази област. Както и преди, и сега компанията е решила да внедри някои изцяло нови функционалности. 

Една от тях е тъй наречената „Portrait Lighting“, която ще използва специална технология за промяна на осветлението на портретите, пише Independent. В софтуера има различни опции за светлина, в това число контурна, естествена, сценична и студийна например. 

На екрана ще се появи и технологията „True Tone”, вече позната на потребителите от iPad Pro. В своята същност тя включва различни сензори, помагащи на устройството да „разбере“ каква е околната светлина и да я рефлектира върху екрана, така че да минимизира дразненето от наличието на различни цветове. 

Бутонът за отключване „поумнява“

Както стана известно по-рано, Home бутонът вече няма да се намира под екрана на телефона, като се очаква той да бъде изместен от задната страна на корпуса. Според данните, някои от функциите му може да се изземат от страничния бутон за отклюване. Очаква се, че той ще дава достъп до гласовия асистент Siri, до разплащателната система Apple Pay, както и да стартира специален SOS режим за позвъняване на спешни телефони например. 

Няма яснота обаче дали този бутон ще запази физическите си измерения или ще бъде заменен от „виртуален“ такъв, който да може да реагира на вибрации, за да бъде „натиснат“. 

Как iPhone ще разпознава лицето ви

Възможността за лицево разпознаване е една от функциите, за които се спекулира най-много напоследък. Според последните изтичания, устройството действително ще разполага с  3D сензори, за да фиксира всеки, който го използва. Ако „види“, че лицето отсреща е това на собственика му, то ще се отключи. Също така сензорите ще разпознават, че устройството се използва и ако в този момент човек гледа в него, новите известия няма да са толкова досадни в момента на получаване. 

От програмните кодове става ясно още, че заради възможността от безжично зареждане материалът на задния корпус вероятно ще е стъклен, а не алуминиев. Моделите ще бъдат с процесори от ново поколение и OLED екран. 

Всички тези предварителни информации предстои да бъдат потвърдени официално утре по време на премиерното събитие в залата „Стив Джобс“ в новата сграда на гиганта от Купертино – Apple Park

Очаква се да бъдат представени три iPhone модела – iPhone 8, iPhone 8 Plus и юбилейният iPhone X. Заедно с тях ще дебютират и новия „умен“ часовник Apple Watch и подобрената Apple TV. 
Подкрепи Economic.bg