10 дестинации, полезни за вашето здраве

Насладете се на природата и се посветете на себе си

10 дестинации, полезни за вашето здраве
4226 ~ 2 мин. четене

Ето кои са най-добрите пътешествия - с термални извори, слънце, здравословна храна, спокойствие - и без Wi-Fi.

Те са препоръчани от британския в. „Телеграф”.

Пулия

Произвеждайки повече от 40% от зехтина на Италия с Cucina povera (селска кухня), базирана на прости продукти от земята, Пулия е идеалното място да се насладите на средиземноморската диета, призната от ЮНЕСКО, за намаляване на риска от сърдечен инфаркт.

Австрия

Долината Гащайн в Австрия е осеяна с 18 богати на минерали термални извора и е единственото място в света, което предлага лечебните сили на богатата на радон влажност. Седнете в пещерите Heilstollen, за да поглъщате радон, което помага за регенериране на клетките си, облекчаване на болката и укрепване на имунната защита.

Португалия

Дивият и непокътнат район Алентежу в Португалия заема една трета от страната, но в него живее само 5% от населението, а резерватът "Алкева Тъмно небе", който огражда испанската граница, предлага невероятно ясни небеса и невероятни възможности за наблюдение на звездите.

Исландия

През лятото отдалеченият полуостров Трол в Северна Исландия има 22 часа слънчева светлина на ден и приятна температура от 17 до 20 градуса по Целзий. Отидете, за да се заредите с витамин Д, докато се топите в геотермални басейни, посветите се на конна езда или риболов на сьомга късно през нощта.

Монголия

Огромната и изорилана пустиня Гоби в Монголия е мълчаливо, празно и почти необитаемо място, което е напълно извън мрежата, без телефонно покритие, без интернет и няколко слънчеви панела за ел. връзка. Тук можете да успокоите ума си, да изключите устройствата си и да преживеете невероятната природа. Останете в някой луксозен лагер с йога и медитация.

Корнуол

Маунтс Бей (Mounts Bay) в Корнуол е регион, създаден за творци, пълен със семинари, филмови прожекции и изпълнения на живо в съвременни художествени галерии в Пензанс.

Тайланд

Пукет в Тайланд е брилянтно място за разнообразно ежедневие. Тук може да се занимавате с тичане, катерене и водни спортове, тъй като Пукет се състои на 70% от планини от север на юг, 30% равнини и е заобиколен от океана.

Камбоджа

Ако сте отегчени от рутината на ежедневието, отправете се за почивка към Сием Реап в Камбоджа. Само разходката до храма ще ви зареди. Посетителите се отправят към изоставения комплекс Ангкор Ват непосредствено преди зазоряване, по най-уникалния маршрут в света, започвайки и завършвайки в Ангкор Ват и преминавайки през най-значимите исторически забележителности на парка.

Фуертевентура

Фуертевентура - един от Канарските острови, има целогодишно добро време, топло море и надеждни ветрове, които правят мястото Мека за сърф, уиндсърфинг и кайтсърфинг. Тук има 150 км бели пясъчни плажове, така че никога не сте далеч от брега.

Нова Зеландия

Прекрасни за начинаещи и опитни туристи, Южните Алпи с техните заснежени върхове на Южния остров в Нова Зеландия се идеално място сред природата. Ще се насладите на ледниковите езера и уникалния климат.

Подкрепи Economic.bg