Dior се бори срещу пластмасата с дизайнерски стъклени сламки за $146

Това е едно от решенията, които компаията предлага в борбата със замърсяването с пластмаса

Dior се бори срещу пластмасата с дизайнерски стъклени сламки за $146

Снимка: Dior

Това лято голяма част от луксозните модни марки обявиха усилията си в борбата с безрасъдното замърсяване, произведено от индустрията. Френската модна фирма "Диор" разширява тези усилия отвъд дрехите, които прави, като предлага дизайнерски стъклени сламки за многократна употреба за 24 долара бройката, пише в. "Метро".

Артикулите, призвани да не замърсяват околната среда, за разлика от пластмасовите си еквиваленти, са изработени от стъкло. Предлагат се в луксозен комплект от 6 бройки на цена от 146 долара. Сламките са изработени на ръка и имат златиста окраска.Могат да се носят навсякъде с елегантната кутия с фирмения знак на Dior и да придадат еко-аристократичен ореол на притежателя им. 

Новото предлагане не трябва да бъде изненада: Корпоративният родител на Dior, LVMH, през последните години предприе разнообразни мерки за опазване на околната среда като инсталиране на LED светлини в своите магазини и спонсориране на програмите на ЮНЕСКО за биологично разнообразие.

Изданието отбелязва, че новият артикул със сигурност е най-скъпият в света в този сегмент. Пластмасовите сламки са виновни за 1% от замърсяването с пластмаса на световния океан, припомня вестникът.
Коментари: 0