Директор в Goldman Sachs напусна, след като направи милиони от доуджкойн

Шеговитата криптовалута нашумя много през последните месеци

Директор в Goldman Sachs напусна, след като направи милиони от доуджкойн

Снимка: БТА

5868 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Управляващ директор в офиса на Goldman Sachs в Лондон е напуснал брокерската компания, след като е направил милиони от нашумялата напоследък криптовалута доуджкойн. Според профила му в LinkedIn Азиз Макмеън е прекарал 14 години в банката. Говорител на институцията обаче е потвърдил пред Fortune за напускането му. Според eFinancialCareers стъпката идва след извършено огромно изплащане в криптовалутата, която доскоро никой не вземаше на сериозно.

Предполага се, че след напускането на високия си пост Макмеън може да създаде хедж фонд, макар че засега няма никаква информация в подкрепа на това твърдение.

През последните месеци доужкойн събуди огромен медиен и инвеститорски интерес. Светлините на прожекторите бяха насочени към създадената на шега криптовалута от различни известни личности, но най-вече от Илон Мъск. Само един негов коментар е достатъчен да поведе курса ѝ рязко нагоре или надолу. Последно това се случи в събота, когато милиардерът дебютира в шоуто „Saturday Night Live“ – думите му, че доуджконът е „шумотевица“ сринаха цената на токена с 30%.

Коментари: 0