Disney изтегля филмите си от Netflix, прави собствена услуга

Филмовата компания постепенно ще прекрати достъпа до съдържанието си през популярната услуга за стрийминг

Disney изтегля филмите си от Netflix, прави собствена услуга

Disney ще прекрати своето споразумение с Netflix и ще пусне своя собствена стрийминг услуга. Това обявиха от филмовата компания, пише The Verge.

Ходът е истински удар за Netflix, която си осигури ценна сделка за излъчване на съдържанието на Disney още през 2012 г. – преди същинския възход на стрийминг услугите. Споразумението обаче влезе в сила едва миналата година, затова Netflix не видя почти никаква полза от него.

Същевременно обаче това е естествена стъпка за Disney, която притежава голяма библиотека ценни филми и предавания. Компанията вече изпитва трудности да извлече кой знае каква печалба от най-добрите си филми, като една от причините за това е, че тя изисква хората да ги купуват, отколкото да ги наемат. Именно затова е логично компанията да се опитва да привлече по-големи печалби от стрийминг на съдържание.

Netflix няма да загуби филмите си от Disney веднага. Филмовата компания планира да спре достъпа на услугата за стрийминг, като започне с филмите си от 2019 г. От Netflix потвърждават, че ще могат да продължат да излъчват всички филми на Disney до края на тази година. Това означава, че компанията би трябвало да може да предлага следващите два филма от поредицата „Междузвездни войни”, но ще пропусне следващата. „Продължаваме да правим бизнес с Walt Disney Company в много области, включително нашата продължаваща сделка с Marvel TV”, коментира говорител на Netflix.

Коментари: 0