Дизайнер на iPhone подготвя експанзията на Huawei в САЩ

Китайската компания отправя поглед към американския пазар на смартфони

Дизайнер на iPhone подготвя експанзията на Huawei в САЩ
268 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Бившият изпълнителен директор на Apple Абигейл Броуди вече работи за най-големия производител на смартфони в Китай – Huawei.

Като бивш творчески директор на американската компания, Броуди помага за разработването и дизайна на първия iPhone, включително операционната система, потребителския интерфейс и потребителското преживяване, пише CNN Money.

Тя прекарва повече от 10 години в Apple, преди да напусне и да се присъедини към eBay, като вицепрезидент по глобалния дизайн.

Сега Броуди е главен дизайнер и вицепрезидент на Huawei. Компанията назначи Броуди за главен експерт по потребителското преживяване, информира китайската социална мрежа Weibo. Бившият кадър на Apple ще сформира и ръководи дизайнерски екип в САЩ, който да помогне на продуктите на Huawei да създадат „най-доброто потребителско преживяване“.

На профила си в LinkedIn Броуди описва новата си работа като: „Правене на нещо ново и невероятно: предефиниране на потребителите на Huawei от самото начало, вземайки предвид визията.“

Освен това тя е публикувала и e-mail адреса си с открита покана към евентуалните кандидати за работа. „В момента имам свободни места в дизайнерския център, който предстои да бъде създаден в Сан Франциско. Присъединете се към мен, ако искате да промените света чрез дизайн“, пише Броуди.

Според последните анализи Huawei наскоро изпревари Xiaomi и вече е номер 1 на пазара на смартфони в Китай. Подобно на много други китайски производители на телефони, Huawei има амбицията за по-голям пазарен дял в САЩ.

Компанията вече разполага с телефони на всички големи американски производители, включително и много популярният Google Nexus 6P. Huawei има толкова голямо желание да навлезе на пазара на смартфони в САЩ, че дори наскоро е променила трудото си за произнасяне име. На американския пазар тя вече ще е позната като FutureWei.

Всички тези ходове показват огромната амбиция на компанията, която се конкурира на пазара с останалите китайски производители на смартфони. Lenovo, OnePlus и ZTE са само част от марките, които произвеждат красиви и евтини нови устройства, за да се изправят срещу лидерите Apple и Samsung в САЩ. 

Подкрепи Economic.bg