Dodge представи новия Viper ACR

Той разполага с 8.4-литров V10 двигател и впечатляващите 645 конски сили

Dodge представи новия Viper ACR
3830 ~ 1 мин. четене

 Dodge насочва вниманието ни към едно от най-желаните творения на американския автопроизводител – модела Viper, който сега идва във версия ACR.

Снабден с 8.4-литров V10 двигател, който мобилизира внушителните 645 конски сили, Viper American Club Racer е по-мощен с 5 конски сили от стандартния Viper, но с 5 по-малко от Chevrolet Corvette Z06.

Въпреки това новата „усойница“ (значението на viper бел. ред.) се смята за основен конкурент на Corvette. Агресивната аеродинамика дава резултати, близки до 1 тон притискане при максималната скорост от 285 км/ч.

Viper ACR разполага с гуми Kumho Ecsta V720, които са проектирани специално за този спортен суперавтомобил, а 19-инчовите джанти допълват добрите впечатления, предаде autoblog.com.

Мощността се предава посредством механична 6-степенна скоростна кутия Tremec.

Притежателите на автомобил с пълния аеро пакет ще получат с него огромно задно крило от въглеродни влакна, а също дифузьор от въглеродни влакна и карбонов сплитер.

Тези подобрения в окачването и аеродинамиката превръщат новия Viper в познатия звяр на пътя, способен да се съревновава с всеки конкурент. 

Интериорът е семпъл и изчистен. Viper ACR разполага с черен кожен салон с леки червени акценти.

Автомобилът ще дебютира на американския пазар през юли 2016 г., а първоначалната цена е около 118 хил. долара.

Подкрепи Economic.bg