Доларът отслабва след икономическите данни за САЩ

Европейските борси ще отворят във вторник

Доларът отслабва след икономическите данни за САЩ

Щатският долар в петък, 14 април отслабва срещу основните световни валути след публикуването на слабите макроикономически данни, които отново поставиха под съмнение силата на американската икономика, пише MarketWatch. 

Активността на търговията е ниска, поради факта, че фондовите пазари, облигации, валути и суровини в западните страни са затворени за Разпети петък. Във връзка с честването на Великден европейските борси няма да работят в понеделник, докато търговията ще се възобнови в Съединените щати.

Еврото се търгуваше през деня около 1.0623 долара спрямо 1.0613 долара в края на предишната сесия. Единната европейска валута в момента е около 115.42 йени в сравнение с 115.785 йени ден по-рано.

Индикаторът WSJ Dollar, който проследява динамиката на долара спрямо 16-те основни световни валути, се понижи с 0.16%, падането му от началото на тази седмица е 0.9%.

Индексът на потребителските цени (ИПЦ) в САЩ през март намалява с 0.3% в сравнение с предходния месец, според данни на Министерството на труда. 

Коментари: 0