Доларът изстреля златото към нов седмичен ръст

Цената на петрола се стабилизира, след като се понижи с над 7% в началото на миналата седмица

Доларът изстреля златото към нов седмичен ръст

Снимка: Unsplash

680 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

След решението на Федералния резерв да стопира помощта към банките и финансовия сектор, американските ДЦК регистрираха ръст, докато акциите във финансовия сектор се понижиха, което доведе до корекцията на Dow Jones с 0.7%, както и на S&P500, който отстъпи с 0.1%. NASDAQ, от друга страна отбеляза ръст от 0.8%, след като инвеститорите насочиха вниманието си към технологичните акции. Facebook нарасна с 4%, докато Amazon и Netflix напреднаха с 1.5%.

Европейските пазари приключиха петъчната сесия по-ниско, след като внезапният ръст на ДЦК породи притеснения относно оценяването на фондовите пазари. FTSE100 и DAX 30  се понижиха  съответно с 1.05% до 6708.71 и с 14621.00 пункта.

Петролът нарасна с повече от 2% след волатилната сесия в петък. По-рано през седмицата черното злато изгуби над 7% поради нова вълна от заболели, което заглуши надеждите за възстановяването на петролно потребление. WTI нарасна с 2.37%, достигайки 61.42$ за барел, докато Brent напредна с 1.98%, установявайки се 64.53$ за барел.

Златото нарасна, като е на път да запише втори седмичен ръст, след като американският долар изгуби част от стойността си. Спот златото нарасна с 0.3% до 1742.14$ за тройунция, докато златните фючърси се установиха с 0.5% по-високо, достигайки 1741.70$.

Акценти днес

Икономически данни  – Канада

Акцентът за деня ще падне върху данни за продажба на съществуващи жилища в САЩ, като събитието ще бъде публикувано в 16:00 часа. Данните ще покажат изменението спрямо предходния месец, което ще даде добър икономически поглед за състоянието на пазара за недвижими имоти в САЩ

Инструмент на фокус

United Health Group

Акциите на компанията достигнаха зона на съпротива около ниво от 365.00. Текущата стойност направи неуспешен опит за пробив около хоризонталната линия, като цената се установи под съпротивата. Може да се очаква повторен опит за пробив, в противен случай, цената може да направи корекция до 100 периодната средна около психологическото ниво от 340.00.

GBP/JPY

След силно повишение на цената, валутната двойка направи корекция, като стойността успя да се задържи над 100 периодната експоненциална средна. При продължителен натиск от пазара, може да се очаква продължително понижение до подкрепата съставена около 149.000, в комбинация с понижаващите показатели на MACD.

WTI – 8

Договорите за разлика върху мед, образуват консолидиращо движение, като текущата цена успя да достигне горната граница на тренд линията в края на изминалата седмица. При продължение на движението може да се очаква понижение до ниво над 200 периодната средна около 399.00, където се намира и подкрепа съставена в началото на март.

DEN20CAP

Датският индекс достигна до два идентични върха през първите два месеца на годината. От началото на март, индексът се намира в корекция, като текущата цена съставя подкрепа около 1645.00. При продължение на натискът от пазара, цената може да се понижи до съставената подкрепа от ноември, намираща се около ниво от 1600.00 пункта.

 Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0