Домусчиев: Съвместните усилия на бизнеса и държавата дават резултат

Надявам се, че когато през следващите години организираме нашия бал, да имаме повод отново да се поздравим, добави председателят на КРИБ

Домусчиев: Съвместните усилия на бизнеса и държавата дават резултат
Това е четвъртият ни бал поред и се радвам, че за четвърти пореден път патрон на бала е министър-председателят Бойко Борисов. Това показва една традиция в нашите отношения с правителството, едно добро разбирателство и партньорство между бизнеса и представителите на изпълнителната и на законодателната власт. Това каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев при откриването на Четвъртия годишен бал на бизнес организацията.

„Можем да обобщим, че за тези 4 години, ако погледнете резултатите, които българската индустрия, естествено подпомагана от българското правителство, показват, че тези наши срещи дават резултат. Има повод да празнуваме. Виждате през последните 4 години състоянието на бюджета на държавата, виждате ръста в износа, ръста на брутния вътрешен продукт (БВП). Всичко това е плод на нашите съвместни усилия. Също така се радвам, че толкова много министри и представители на законодателната власт ни уважиха днес, защото без тяхната подкрепа, нямаше да имаме тези резултати“, коментира Домусчиев.

Според него това партньорство дава своите плодове. Надявам се, че когато през следващите години организираме нашия бал, да имаме повод отново да се поздравим“, добави председателят на КРИБ.

Той поздрави членовете на работодателската организация за всичко, което са постигнали, за всички усилия, които са положили да развият бизнеса си, да създават работни места, да изнасят българската продукция в чужбина и да създават така необходимата слава на българската индустрия и на държавата. „Надявам се, че следващата година отново ще имаме повод да се поздравим“, завърши Домусчиев.


...

Коментари: 0