Доналд Тръмп се опасява от нов 11 септември

Според него мигрантите може да са членове на \"Ислямска държава\"

Доналд Тръмп се опасява от нов 11 септември

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия - милиардерът Доналд Тръмп, признава, че миграцията в САЩ ще доведе до второ терористично нападение с мащабите на тези от 11 септември 2001 година. Тогава заради серията терористични атентати загинаха около 3000 души. "Ще се случват лоши неща. Ще има много лоши неща. Ще има нападения от страна на хора, които сега идват в нашата страна и аз не се съмнявам в това", заяви Тръмп.

Той каза, че ако бъде избран за президент ще бъде строг и внимателен, когато се разглеждат молби за статут на бежанец. Доналд Тръмп също се противопостави на приема на сирийски бежанци в САЩ.

"Нашата страна има достатъчно трудности вече, за да се позволи и притока на сирийци, а ние дори не сме сигурни, че те са сирийци. Ние не знаем от къде са, нямаме никаква представа. Може те да са на членове на „Ислямска държава” - каза още милиардерът.

Според него в Съединените щати пристигат хора, които поставят символите на ИД върху мобилните си телефони. "Те имат мобилни телефони, на които е поставен флагът на „Ислямска държава”. А ние обсъждаме това, да ги приемаме в нашата държава”.

Коментари: 0