ДПС обсъжда сделката за ЧЕЗ в „Боянските сараи“

Това е само една от темите, които партията ще обсъжда при Ахмет Доган

ДПС обсъжда сделката за ЧЕЗ в „Боянските сараи“
540 ~ 1 мин. четене
Сделката за ЧЕЗ е една от основните теми на извънредното заседание на ръководството на ДПС, което се провежда в т.нар. сараи в „Бояна”, съобщава bTV. Според Хамид Хамид, зам.-председател на парламентарната група българските служби и държавните институции дължат обяснение и малко повече информация за сделката.

„Не мисля, че точно този избран участник е стратегически инвеститор. Затова трябва да се проследят средствата”, каза Хамид преди заседанието. Той визира фирмата „Инерком България“ на Гинка Върбакова, която въпреки скромния си оборот и история се договори да купи ЧЕЗ и да снабдява една трета от територията на страната с електроенергия.

На въпрос дали продажбата на ЧЕЗ може да разклати правителството, Хамид отговори: „Не мислите ли, че управлението вече само се клати по други причини?”.

Съпартиецът му Йордан Цонев коментира, че в парламента ще има дебат по оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и това ще бъде мястото и времето, в което ще се пита всичко. Той допълни, че регулярното заседание на Централното оперативно бюро на парламентарната група на партията, което се провежда в Бояна, ще излезе с позиция по актуалните въпроси.
Коментари: 0