ДПС предлага демонтаж на управлението

Според Ахмед Ахмедов, ГЕРБ и Обединените патриоти са само „аритметическо мнозинство“ в Народното събрание

ДПС предлага демонтаж на управлението
1300 ~ 1 мин. четене

Централният съвет на ДПС предлага да се демонтира управлението на страната и да се състави една програма, в която да се обединят много политически партии. Това заяви пред БНР депутатът и зам.-председател на партията Ахмед Ахмедов.

„Ние сме за съставяне на една програма, в която да се обединят доста политически партии, за да можем да направим това ускорено развитие, понеже много изоставаме по отношение на останалите европейски държави. Затова имаме и решение на нашия ръководен орган - Централния съвет, да се демонтира тази власт”, каза той.

Според Ахмедов, ГЕРБ и Обединените патриоти са само „аритметическо мнозинство“ в Народното събрание и не могат да реализират сами предложената ускорена програма. Депутатът добави, че в нея трябва да бъдат дефинирани проблемите, а реформите на обществените системи- дълбоки.

Ахмедов допълни, че демонтажът на властта не означава непременно участие или задължително влизане на ДПС в управлението.

Той допълни, че управляващите грешат в тълкуванията си за институционалната продкрепа на ДПС. Ахмедов разсясни, че подкрепянето на едни и същи закони от ГЕРБ и ДПС не означава подкрепа за стабилността на ГЕРБ. „Това е една подкрепа за стабилността на нашата държава”, каза депутатът.  

Подкрепи Economic.bg