Дронът, който може да превозва хора

Snowstorm може да изпълни мечтата на човека да лети и да използва необичайното съоръжение за отдих

Дронът, който може да превозва хора

Снимка: National University of Singapore Facebook page

Екип от осем студенти от Националния университет на Сингапур (NUS) са изградили летяща машина, наречена "Snowstorm ". Тя може да бъде показана, летейки само на закрито, поради законовите изисквания на Сингапур за лични летателни апарати.

Snowstorm представлява гигантска шестоъгълна конструкция със седалка по средата, пише Mashable. Гигантският безпилотен самолет може бъде контролиран от човека, който седи в него, или чрез дистанционно. Той работи с литиеви батерии, които се захранват от слънчевата енергия.

По-дългите тестови полети са направени с манекен, а тези с човек са били само за няколко секунди, тъй като полетите, изпълнявани с множество бързо въртящи се остри перки над главата на човека без никаква защита, е нещо доста опасно. Екипът заяви, че сигурността е следващото нещо, по което ще работят над новата машина.

Настоящият прототип технически може да понесе един човек до 70 кг за полетно време около пет минути, пише Reuters.

Според авторите на Snowstorm огромният дрон има реален шанс да изпълни мечтата на човека да лети и да използва необичайното съоръжение за отдих.

Идеята може да насърчи развитието на нови превозни средства, които в крайна сметка да могат да се използват в реалния свят.

Проектът все още е в процес на работа, допълват създателите. Вместо начин на транспортиране, екипът каза, че летящата машина ще бъде използвана повече за отдих. Snowstorm е построена за период от една година.

Коментари: 0