Дубай строи Града на Аладин

Вдъхновен от „1001 нощ”, комплексът ще включва 6 кули с офиси и хотели

Дубай строи Града на Аладин
5082 ~ 1 мин. четене

Властите в Дубай дадоха зелена светлина за реализацията на пореден дързък строителен проект – разположен на 4000 акра, комплексът от кули е вдъхновен от героите на приказките „1001 нощ” като Аладин и Синдбад Мореплавателя.

„Аладин Сити” ще включва 6 кули, някои от които ще наподобяват по дизайн лампата на Аладин. Те ще са свързани с климатизирани мостчета и подвижни пасажи – като вълшебни летящи килимчета, пише Business Insider.

Строителството ще започне догодина, а цената на проекта все още не е обявена.

Кулите ще са с височина от 34, 26 и 25 етажа и ще включват офиси, поне един хотел и паркинг за 900 коли, обяви представителят на общината в Дубай Хюсеин Насер Лута.

Комплексът е последният обявен от поредица амбициозни строителни проекти в Дубай. В средата на тази година се очаква да бъде пуснат The Dubai Frame – 150 метра високо и 93 метра широко здание, което ще наподобява арката Defense в Париж (на снимката долу).

Градския съвет на Дубай ръководи още изграждането на Desert Rose (Пустинна роза), който се очаква да струва 30 млрд. дирхама (5,3 млн. паунда). Той ще е сателитен екологичен град за 160 000 жители, а изграждането му ще започне догодина, според ArabianBusiness.com.Подкрепи Economic.bg