Дженифър Лопес изкара $3 млн. за 20 минути участие

И колко получават други популярни световни звезди

Дженифър Лопес изкара $3 млн. за 20 минути участие

Снимка: Twitter профил

Дженифър Лопес е голяма звезда и това ни стига да се досетим, че заработва много пари. Но все пак е необичайно колко много пари за колко малко време може да направи една популярна певица.

Преди няколко седмици тя е участвала на частно събитие в Катар, като за 20-минути е получила 3 милиона долара хонорар - 2 млн. долара за песните и 1 милион за други разходи.

Парите обаче не са само за пеене. Тя е участвала и в кратка сесия от въпроси и отговори по теми като правата на жените, гореща тема в Катар, твърди TMZ. Самата Лопед е един от малкото западни артисти, канени да се представят в страната.

Хонорарът за милиони на Лопес за кратко представяне на частно парти обаче всъщност се оказва не толкова необичайно и не е единственото забележително подобно заплащане, наскоро изкарано от големи звезди.

През 2015 г. Ники Минаж е получила между $200 000 и $300 000, за да пее на бар мицва на Мат Мърстен, син на бизнесмена от Ню Йорк Андрю Мърстен, чието богатство се оценява на около 600 милиона долара. 

След това, по-късно през същата година, Ники изкарва още по-голям чек от 2 млн. долара за корпоративно събитие за анголската телекомуникационна компания Unitel - спорен ход, дължащ се на връзката на компанията с президента на Ангола Жозе Едуардо дош Сантош, считан за "един от нарушителите на човешките права и най-корумпираните тирани", според Фондацията за правата на човека.

Изпълнители като Тейлър Суифт и Дейв Матюс имат хонорар от 1 милион долара за частни участия, въпреки че богаташи, които имат връзки с агенти на знаменитости, биха могли да се договорят и за по-малко пари. 

Твърди се, че като цяло най-големите имена в поп музиката вземат хонорар между $600 000 и $1,5 млн., но рок легендите The Rolling Stones няма да се появят на вашето парти за по-малко от $2 млн. Което е долната граница на обявената от тях тарифа - между 2 и 5 млн. долара, която се твърди, че са получили, за да свирят на частен рожден ден преди няколко години.
Коментари: 0