„Джи Пи Груп“ няма да ремонтира трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III“

Обществената поръчка е на стойност 45.7 млн. лв.

„Джи Пи Груп“ няма да ремонтира трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III“
„Джи Пи Груп“ се е отказала от търга на Столична община за ремонт на трамвайното трасе по линия 5 на бул. „Цар Борис III“, заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.

„Компанията беше класирана на първо място, но процедурата все още не е приключила и не сме сключили договор“, обясни Фандъкова. По нейни думи вероятно за изпълнител на ремонта ще бъде избрана компанията, класирана на второ място. Тя уточни, че няма да има забавяне на строителството, тъй като то ще стартира през пролетта.

„Джи Пи Груп“ ще продължи да изпълнява ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, тъй като няма как да оставим улицата разкопана наполовина“, заяви столичният кмет, цитира 24 часа.

В петък премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да извади строителната компания „Джи Пи Груп” от всички проекти с европейско и държавно финансиране. 

„Възложих на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес „Джи Пи Груп” да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране”, каза той и добави, че винаги е държал на това фирмите да работят качествено и в срок.

Часове след това компанията обяви, че се отказва от търга за строителство на тунел „Железница“. Заради многото жалби и двукратното пускане на поръчката са налице огромни забавяния, а тунелът трябва да бъде изграден до 2023 г. В противен случай България ще загуби европейското финансиране. 
Коментари: 0